Skola och tisdag

Sitter här och väntar på pappa, vi ska åka och hämta Amanda i Kalmar och om vi hinner ta en sväng på stan.
Har även lyckats sälja byxor till mamma som jag inte kan ha längre, känns skönt att sälja dom för att de blivit förstora och inte för små, hehe.
Skolan idag gick väldigt snabbt faktiskt! Som tur var...


Matilda


Lotta på bråkmakargatan

Det är dödstrist att spara! Jag vill shoppa nu finns så sjuk mycket fina kläder på Nelly !
Men har jag pengar kvar när jag kommer hem, då ska det shoppas lite till, hehe.
Förövrigt idag har jag fått min kod till mitt nya kort så nu kan man snart använda det med, så fort man får lite pengar på det :)

Väldigt fina kläder, som jag vill haaaaaa!

Men jag har ju lite tur i alla fall, mitt i allt det dåliga så visar dom Lotta på Bråkmakargatan och det är så sjukt bra! Jag bara älskar det. Alla borde verkligen se på det jämt!
" Men i allsi'n dar, jag måste ju på nån stans!" hon är bara för söt!


Love Matilda

Mums!

Hemma från skolan idag, magen var inte på min sida kan man ju säga...
men eftersom jag inte mår dåligt eller så, har jag redan hunit med en hel del! Biologin är klar, So:n har jag också kollat på och även fysiken, så jag är i mer än fas kan man ju helt klart säga, vilket känns underbart!!!
Fast bara plugga en hel dag går ju inte, så var tvungen att ta mej en paus och baka lite, kärleksmums blev det.
Verkligen hur gott som helst!

Bilden är ju inte min, men mina såg nästan precis lika dana ut och smakade säkert ännu bättre!

Recept:
2 st ägg
3 dl strösocker
150 gram smör
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl (gärna special)
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao

Glasyren

4 msk kakao
4 dl florsocker
75 gram smör
0.5 dl kallt kaffe
1 msk vaniljsocker
2 dl kokos, strössel, nötter el. dyl.
Gör så här:
  • Smält smöret & låt svalna något. Vispa ägg + socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en skål och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smöret + mjölken och rör om försiktigt.
  • Häll smeten i en smord långpanna eller klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 30min.
  • Till glasyren; Smält smöret i en kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna och rör till en slät smet. Bred ut på kakan när den svalnat. Garnera med kokos!

  • Ha det super!

    Matilda


    Seg söndag

    Vaknade halv nio med världens magvärk och illamåande.. Men gick upp och med tiden blev det bättre.
    kvällen igår var väldigt mysig och maten belv faktiskt väldigt god :)
    Och nu så sitter man här och pluggar på biologi, sexuella övergrepp, det är rätt tungt men väldigt intressant. När jag e klar med det blir det nog inget mer för idag, för jag känner att jag måste röra på mej så det blir väl antingen en lång promenad eller en springtur...
    Glöm inte att man ska dra fram klockan en timma idag bara!
    Matilda

    Lördag 28/3

    Startade dagen med en tur till sporthallen där det spelades fotboll. Synd om Linus som gjorde sej illa i tårma får hoppas på att det blir bättre! Annars var Power Puff Pinglorna helt klart det bästa laget och borde ha vunnit.
    Drog med till willys och jag och Ullis handlade mat som vi ska mysa med ikväll, ska bli super känner den goda lukten nu när jag sitter här i köket och Ullis kämpar, hehe.
    Vi ska bara mysa på sen ikväll!

    Hoppas alla andra får en bra Lördag kväll, för det tänker vi ha :)
    Matilda

    Fredag 27/3

    Har precis ätit pizza med Olivia och det är alltid lika gott! Vi ska snart dra oss iväg till Gurra, som fyllt år Grattis! och baka tårta, det ska visst bli någon tårtbakartävling och jag lovar att Olivia och jag lär dra hem vinsten :)
    Har varit sjukt dålig på att blogga den här veckan, men tiden bara rinner iväg! så jäkla mycket i skolan just nu jag vet inte hur jag ska hinna med allt!
    3 muntliga redovisngar och 2 eller 3 prov nästa vecka... stört!

    Ha en bra fredag everybody!
    pussar Matilda

    Tisdag 24/3

    Sitter i skolan och har bilogi, vi ska ha sexualkunskap och jag ska redovisa om sexuellaövergrepp det kommer nog bli bra.
    Förövrigt när man vaknade idag så vart det snö ute! Det var ju bara så att man ville gå och lägga sej i sin varma sköna säng igen och dra täcket över huvudet för att sova hela dagen. Jag som trodde att det skulle bli vår nu men istället så blir det vinter igen!?
    Inte nog med att det var snö ute det var snorhalt också, men jag fick skjus till skolan utav pappa så det löste sej ju ganska bra det där i alla fall :)

    Nu ska jag fortsätta koncentrera mej på skolan! vi hörs väl av senare
    pussar

    Måndag 23/3

    Kom nyss hem från skolan och ska iväg på utvecklings samtal ganska snart igen. Så ska man förbreda sej inför utvecklings samtalen också men man låter ju inte annat än egoistisk, det här är jag bra på t.ex. det känns helt fel att sitta och skriva vad jag själv är bra på, men det är väl sådant man måste lära sej. Sen så sitter man och läser sina egna omdömen man skrivit, haha, dom är ju bra men att man kan vara så självgod!

    Nä nu ska jag ta mej en macka
    puss på er!

    Söndag 22/3

    Vaknade upp och mådde illa, så kvällen igår var inget annat än bra. Länge sen det hände något här i stan så det var väl välbehövligt från många håll kan jag tänka mej.
    Kvällen började hos Lukke, där det var en massa trevligt folk. Vi drog oss senare iväg till Olivia där det var ännu mer trevligt folk och mys vart man än gick haha! Senare drog vi oss till Åhmans såklart, kvällen slutade halv tre i min säng med Ullis, men jag kan ju inte säga att jag sov toppen eftersom Ullis rörde på sej mer än vanligt och man fick sej några snytingar då och då....

    Nu ska jag snart dra mej till Lukke och hämta min käääääära cykel!
    pussar & kramar
    Matilda

    VÅÅR!

    Det är så himmla härligt just nu! Så fort man sätter näsan utanför dörren så bara skriker det vår, jag älskar våren det är nog bland de mest härliga årstiderna :) man bara myser och får börja klä sej lättare, börja köpa vår/sommarkläder och allt annat!
    Tog en promenad in till stan förut och var tvungen att knäppa upp jackan för att det var så härligt varmt ute, det finns helt enkelt inte mycket att klaga på just nu!
    Så jag tycker att alla som inte varit ute än, borde skärpa sej och gå ut nu med detsamma för man blir så lyckligt glad utav solens varma strålar på näsan :)

    Puss Matilda

    Lördag morgon 21/3

    Kvällen igår var väldigt kul, Olivia och jag drog oss till Jacob där även såklart Ullis var. Vi hann konstatera att Jacob har sjuuuuuukt mycket filmer! Så nästa gång jag blir sjuk vill jag i alla fall vara sjuk där :)
    Dagen idag blir en sväng på stan och hämta min bikini som äntligen har kommit! och så ska jag träffa Ullis :D
    Hoppas att alla ni andra får en super lördag!

    Matilda

    Fredag 20/3

    Dagarna bara springer iväg och visst är det skönt ibland, men ibland skulle man ju bara vilja stanna tiden lr hur?
    Solen lös iallefall på idag med alltid lika trevligt. Och våren börjar närma sig kanske att man kan börja klä sig lite lättare snart?....vi får väl se
    Fick mig ett par nya skor idag, svarta pumps jätte fina verkligen!  Nya solglasögon fick följa med hem också.
    Fick dra mig till Olivia som jag kommer spendera kvällen med alltid lika kul, får väl se vad vi kan hitta på, brukar alltid bli något spännande.
    Hoppas ni får en bra fredagskväll

    Matilda


    torsdag 19/3

    Seg dag som fan! Skolan sux right now är ju det minsta man kan säga, så sjuuukt mycket att göra så jag vet inte vart jag ska ta vägen... Men men, det fixar sej ju det gör det ju alltid.
    Hungrig som ett as försökte jag cykla ifatt Emma så man slapp cykla själv men nästan ikapp så kör det ut en bil mitt framför mej och hon va borta igen, ständigt oflyt.
    Igår var i alla fall en bra dag! Först bowlade jag med Mamma och Fritte kan ju inte säga att bowling är min grej riktigt men efter två serier så hade jag förlorat klart och då bar det av ner på stan. Där införskaffades det ett par örhängen och en jacka :) mycket nöjd faktiskt.
    Idag införskaffades det hårband vilket var behövligt så nu kan man vara fin i håret med, hihi. Funderar starkt på att slinga håret innan jag drar till Thailand, vad tycker ni om de?
    Eller så gör man det när man kommer hem... jag vet inte alls! Fast det kan ju vara smart med då måste man ju ändå klippa sej eftersom håret kommer vara slitet efter allt sol och bad!
    Det är något att fundera på alltså.

    Matilda

    måndag kväll

    Det gick faktiskt överförväntan med badmintonen och det var inget alls att oroa sej för, halva gruppen idag bestod ju utav nybörjare! haha
    Kommer nog fortsätta med badminton ett tag nu det var sjukt kul och jag får röra på mej, vilket är mer än behövligt just nu...
    Hoppas alla känner sej peppade inför en feting skön vecka, hehe, det är jag mer eller minre studiedag på onsdag så veckan lär gå snabbt i alla fall :)!
    Någon som ska hitta på något extra skoj på onsdag eller?
    pussar

    ny vecka ny måndag

    I skolan så var det hockeymatch idag, Ellen Key vs. Ludde - måste ju bara påpeka att tjejernas match var det roligaste jag sett på länge! tihi
    Nu sitter jag här och ska alldeles starx äta, sedan så ska jag med Lisa på badminton för första gången. Vi skulle ju ha spelat igår men det blev aldrig av och nu så sitter jag här och är as nervös! Tänk om jag gör bort mej totalt, hehe vore ju inte så ovanligt kanske men inför människor som jag inte känner... buhu lycka till åt mej!
    nu ropar mamma att det är mat, vi hörs puss på er!
    Matilda

    Söndag morgon 15/3

    Jahop så var det helgens sista dag, känns tråkigt men ändå skönt på nått sätt ska ju träna idag och de ska bli kul!
    Ska spela badminton med min lossas syster Lisa och jag hoppas de går bra, är ju kanske inte direkt världens pingla på badminton man försöka får jag väl göra i alla fall :)
    Olivia ligger och sover, som vanligt... hon kan verkligen sova den bruden allså, men det är ju skönt för henne. Själv gick man ju upp tidigt för att ringa till farfar och jag tror dert uppskattades väldigt mycket faktiskt, han lät väldigt glad.
    Nu blir det väl till att ta det lite lugnt eftersom Olivia sover och jag inte vill väcka henne :)

    Hoppas alla får en bra dag!
    pussar Matilda

    tidig morgon

    Vaknade utav mej själv klockan åtta idag! haha klockan åtta! men jag hade  i alla fall Gabbe brevid mej så blev att mysa in sej där.
    Klockan tio hade mitt gamlakära fotbollslag match och eftersom vi var vakna åkte vi och kollade på den, säger bara sjukt kallt ute, våren får komma nu den är efterlängtad! Matchen slutade 0-0 och kom igen nu tjejer jag vet ju att ni är så grymt bra! det kommer!
    När jag kom hem var jag halvt ihälfrusen så la mej framför tvn och började kolla på Eragon som gick, men man måste ju även äta och när varken mammsen eller pappsen är hemma är det ju upp till mej med maten så slängde ihop en wook och den vart god, men vitlöksbrödet var väl det godaste (a)
    Nu ska jag snart hoppa in i duschen för att dra mej till Olivia, vi ska även gå på modevisningen som är ikväll ska bli super!

    Hoppas ni får en bra fortsättning på lördagen :)
    Matilda

    kärlek


    Olivia och jag i höstas, tycker om bilden sjukt mycket även fast den är tagen i höstas
    och vi inte riktigt ser ut så nu :) hehe

    Fredagen 13/3

    Np idag i engelska, trodde det skulle gå hyffsat bra faktiskt men när man väl sitter där HJÄRNSLÄPP! fattade ju ingenting alls, får väl hoppas på att det inte blir ett IG i alla fall...
    Träffade min pudding sedan det var länge sen och man kan säga att du har varit saknad Olivia!
    Vi drog oss en sväng på stan Olivia hittade ett par skor och jag ett par till som jag vill ha så nu blir det svårt vet inte vilka som är finast... somebody help me!?
    Helt plöstligt så fick jag värsta suget på mat, så Olivia och jag bestämmde oss för att dra en pizza med Jc och Rasmus mumsigt värre! sen blir det att frossa i godis med folket och så kommer även min älsklings plutt :D
    ska bli mycket mys!

    Pizzzzzzzza time!
    Matilda

    sjuk och tråkigt

    Det kan nästan inte bli värre, jag har varit hemma nu för att jag bara mår illa och inte kan äta. Det är det absolut värsta jag vet! Jag som precis lärt mej att äta bra... Men men om det blivit bra en gång kan de ju bli det igen!
    För att roa mej så bra som möjligt hemma så har jag beställt ett nytt linne, ett puder rosa och det är  jättefint :)
    Man blir ju ännu mer less när man vaknar varje dag och det fortfarande är snö ute, det är ju mars herregud!  Förövrigt har jag räknat ut att det bara är 25 dagar kvar till jag och Amanda drar oss till Thailand och det ska bli så sjukt skönt!

    Jag hoppas att alla andra mår bra och slipper må illa :)
    Matilda

    fin lördag/söndag/måndag

    Sorry dudes men jag har inte hunnit blogga så mycket nu!
    Började med att jag på lördagen fick ett fint spontant sms utav Johanna som inbjöd till en skräck/mat/tjejkväll, så klart man tackade ja! Drog på mej lite kläder fixade mej lite, sen bar det av till Johanna med Ullis pappa som chaffis. Väl där började vi laga pizza, eller jaa i alla fall deg med pålägg? Det tog sin lilla tid, men när pizzan var klar fick vi besök utav Arvid, Albin och Carl, det var ju tur det så pizzan gick åt för de verkade faktiskt gilla den?
    VI tog ett stekigt bad i Johannas lyxpool och sedan drog vi oss in i huset för att se den mest sjuka filmen någonsin!
    "de sjukaste scenerna som någonsin spelats in!" självklart att Ullis hyr en sådan, vi såg den tog det lite lugnt med grabbarna sedan drog de sej hemåt. Vi däremot  drog ihop massa madrasser kuddar och mys! Jag somnade så klart, först...
    Vaknade upp med mina pinglor och vi åt en god frukost tillsammans med en sjukt bra film! Dejavu (stvn)

    Idag har jag bara myst med min godbit och jag kan väl inte säga annat än att han är helt klart den bästa jag vet!

    Peace n love
    Matilda


    Lördag 7/3

    Godmorgon!
    Vaknade väldigt tidigt idag, men det kan vara väldigt skönt att gå upp tidigt man hinner med så mycket då så idag tror jag att jag ska ut o spirnga en sväng. När jag vaknade imorse så satte jag på filmen "Tingeling", den handlar om älvan från Peter Pan, det var jätte gullig! Jag älskar älvor, de är så fina och så snälla!
    Annars vet jag inte riktigt vad som händer idag, eller jo, jag måste packa eftersom jag ska åka till mamma. Usch jag hatar att packa varje vecka...Men men, en vacker dag slipper jag ju :)
    Fast idag ska det faktsikt bli väldigt kul att packa och åka till mamma, har ju inte träffat henne på länge eftersom hon och Leif har varit på Venezuela, ska bli kul att kolla på bilder och höra vad dem har gjort.

    Ha en bra dag!
    Matilda


    kul med många besökare?

    Alla vill ju ha många besökare till sin blogg, eftersom det alltid är kul med komentarer och så vidare.
    Vill ni ha det, så besök
    den här sidan. Det tar enbart några minuter!

    Hoppas ni prövar!
    Matilda

    Fin kväll!

    Efter grymt god mat på Gusto, eller i alla fall så var min och Ullis mat god... hehe. Så drog vi oss till donken och köpte glass, mums!
    Måste ju säga att jag är nog inte den allra bästa på att bowla och min stil kanske inte är den snyggaste men två strikes lyckades jag ju med i alla fall o kom på en stolt sista plats!
    Det var en grymt kul kväll och tack så mycket min små bruttor ;*

    "What's the deal with that..."
    Matilda
    Bilder kommer

    fredag 5/3

    Har precis duschat och börjat sminka mej, ska väl snart återgå till det men jag är ju så snabb så kunde ta mej en liten paus. Dagen idag har varit kul det började med ishall, det var faktiskt roligare än jag trodde, dessvärre inte för mina fötter :(
    Men men, skolan rulla på helt okej. Nu ikväll så ska jag ut och äta med mina flickor ska bli väldigt kul faktiskt!
    Inte träffat Johanna på länge nu :)
    Vad har alla andra för sej ikväll då?

    Puss & Kram
    Matilda

    Onsdag 4/3

    Hej Hej!
    Sitter här helt nyäten och stolt över att jag verkligen lyckades med min pastasås! Den vart sjukt god och jag kommer säkert inte lyckas lika bra igen... Efter i skolan idag så träffade jag Olivia vi drog och sola (måste ju träna upp pigmentet nu innan jag åker!) och då slog det mej. Det är bara EN månad fattar ni!? EN MÅNAD!? och sen två underbara veckor med min undebara syster i Thailand! Ibland tror jag inte att mitt liv kan bli så mycket bättre, men så kommer man till verkligheten och inser ganska sanbbt att, jaaa, det kunde nog vara ganska mycket bättre i alla fall...
    När jag kom hem så skulle jag vara duktig att göra svenska läxan hade jag tänkt, men de visade sej vara svårare än jag trodde eftersom jag inte kommer ihåg något utav filmen alls, hjälp! någon annan som måste se den igen?
    Aja jag ska i alla fall duscha nu!

    Ha det bra alla!
    Matilda

    Ont i magen

    Vaknade upp med den värsta magverken någonsin, kunde knappt röra mej alls... Fick ringa till pappa så han fick sjukanmäla mej. Nu sitter jag här hemma utan magont och inget att göra, funderar på att träna lite, vore väldigt skönt inte gjort det på ett tag nu...
    Annars idag så blir det väl till att ta det lugnt, kanske skulle gå ut och gå nu när det för en gång skull inte regnar eller är jätte dåligt väder..
    Ni får ha en bra dag allihopa, för det ska jag!

    Matilda

    Grattis Gabbe

    Idag så fyller Gabbe år, så jag hoppas att han får en bra födelsedag! Tyvärr kan jag inte vara hos honom, men var ju där i helgen och lämna paket i alla fall :)
    Skoldagen idag har varit väldigt seg och jag trodde inte man kunde bli så trött bara sådär!
    Eftersom min syster ska åka iväg på torsdag så ska vi slänga ihop lite mat här tillsamans ska bli väldigt gott och mysigt!
    Annars är allt väldigt bra med mej just nu, men har väldigt mycket i skolan bara... Förstår inte hur lärarna tänker att vi ska hinna med allt? Kommer ju inte få någon fritid... Hoppas att allt är bra med er? och att era lärare inte är lika knäppa som mina...
      


    Matilda

    Söndag 1/2

    Vaknade upp hos Gabbe, tog sedan bussen in till stan och gick hem till pappa. Nu så sitter jag här med absolut ingenting att göra och vad gör man inte då? Jo kollar på kläder så klart! Klickade hem bikinin som jag velat ha ett tag nu så får väl hoppas på att den sitter bra med...HOPPAS!
    Det stod att den skulle vara väldigt prisvärd och hålla vad den lovar på komentarerna den fått, så nu får vi alla hålla tummarna för det!.




    Köpt på laredoute.se 449:-

    Matilda

    RSS 2.0